понеделник, 10 юни 2013 г.

Какво да хапваме за да се чувстваме здрави?



„Здравето е най-важно”, „Здравето е най-голямото богатство” всеки е чувал тези сентенции, но не всеки прави нужното за да поддържа здравословен начин на живот и на хранене. Днешната медицина изобилства от примери за това  как дадени хора съсипват своите тела с нискокачествена и непълноценна храна, просто защото не знаят как хранителните продукти влияят на техния организъм. В тази статия ще се спрем на някои полезни храни, които оказват положително действие на нашия организъм.
Спанакът  е една от тези храни. Той съдържа лутеин, фолиева киселина, желязо, калий и фибри. Консумирането на спанак ще ви държи в отлична форма и ще ви дари с неподозирани сили и енергия. Съвсем не е случайно това, че Попай моряка е толкова силен и енергичен, при положение, че се харни предимно със спанак. Добрата новина е, че този листен зеленчук може да се замрази и да се ползва за готвене през цялата година. Пресния спанак е чудесен на салата с ягоди, приготвен на супа с ориз или крем супа със сирене. Със спанак можете да приготвите баница, той е чудесен и в комбинация с някои меса като агнешко и пилешко. В интернет можете да намерите рецепти и за солени и дори сладки торти със спанак.
Друга храна, която може да се нарече част от природната медицина е плодът авокадо. То може да се добави към салати или да се консумира самостоятелно – има неутрален вкус и е подходящо за съчетаване, както със сладки така и със солени блюда. То дава възможност за по-доброто усвояване на бета-каротин и ликопен в организма, които са от съществено значение за здравето на нашето сърце. Мононенаситените мазнини, които се съдържат в този плод понижават нивата на лошия холестерол и наред с това увеличават добрия.
Можете да се превърнете в професори по медицина, ако започнете да се интересувате от това как сами да се грижите за вашето здраве и тонус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар