„Здравето е най-важно”, „Здравето е
най-голямото богатство” всеки е чувал тези сентенции, но не всеки прави нужното
за да поддържа здравословен начин на живот и на хранене. Днешната медицина изобилства от примери за
това как дадени хора съсипват своите
тела с нискокачествена и непълноценна храна, просто защото не знаят как
хранителните продукти влияят на техния организъм. В тази статия ще се спрем на
някои полезни храни, които оказват положително действие на нашия организъм.
Спанакът
е една от тези храни. Той съдържа лутеин, фолиева киселина, желязо,
калий и фибри. Консумирането на спанак ще ви държи в отлична форма и ще ви дари
с неподозирани сили и енергия. Съвсем не е случайно това, че Попай моряка е
толкова силен и енергичен, при положение, че се харни предимно със спанак.
Добрата новина е, че този листен зеленчук може да се замрази и да се ползва за
готвене през цялата година. Пресния спанак е чудесен на салата с ягоди,
приготвен на супа с ориз или крем супа със сирене. Със спанак можете да
приготвите баница, той е чудесен и в комбинация с някои меса като агнешко и
пилешко. В интернет можете да намерите рецепти и за солени и дори сладки торти
със спанак.
Друга храна, която може да се нарече част от
природната медицина е плодът
авокадо. То може да се добави към салати или да се консумира самостоятелно –
има неутрален вкус и е подходящо за съчетаване, както със сладки така и със
солени блюда. То дава възможност за по-доброто усвояване на бета-каротин и
ликопен в организма, които са от съществено значение за здравето на нашето
сърце. Мононенаситените мазнини, които се съдържат в този плод понижават нивата
на лошия холестерол и наред с това увеличават добрия.
Можете да се превърнете в професори по медицина, ако започнете да се
интересувате от това как сами да се грижите за вашето здраве и тонус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар