понеделник, 10 юни 2013 г.

За здрави кости



Здравината на костите за съжаление става все по-слаба с годините, особено при представителките на нежния пол. За щастие съвременната медицина предлага алтернатива на износването на ставите и медикаменти за профилактика на остеропорозата, които би трябвало да познаваме и употребяваме, особено ако сме на възраст над 45-50 г.
Грижата за опорно-двигателния апарат при жените трябва да започне още от времето, когато все още не се наблюдават изменения и износване на ставите, за да е по-ефикасна.
Ако държите на това да имате здрави кости до дълбока старост, това е възможно с правилен хранителен режим и профилактика. Благодарение на медикаменти, съчетаващи грижа за ставите чрез доказаното действие на глюкозамин сулфат, вие можете да възстановите костната си система. Днешната медицина позволява на жените, които спортуват активно да намалят възпаленията в ставите, да се възстановят по-бързо след контузии, да намалят риска от дегенерация на хрущяла и факторите, ограничаващи ставната подвижност.
За да сте спокойни, че вашият организъм усвоява оптимално витамините и микроелемента калций, който е особено нужен за здравата костна система,  вие трябва да си набавите достатъчно хранителни вещества. Най-важните витамини  за здравината  на нашите кости, според съвременната медицина са витамин D и витамин K. Те са отговорни за отвеждането и свързването на калция в костите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар